tiistai 19. toukokuuta 2015

Latovainion rukoushuone

60-luvulla muutama latovainiolainen sai organisoitua kylätalkoot, jotta rakennettiin kylälle rukoushuone. Talvella alkuperäisenä se oli melko kylmä kun etenkin tuo korkea osa oli pelkkää ikkunaa ja kattoa. Eristettyjä seiniä ei ollut, vain haltex sisäpinnoissa.


Timpureilla oli kova työ saada ihmisten tuomista puutavaroista se pystyyn, kun isännät toivat melko kierojakin ja oksaisiakin tukkipuita. Jokioisten seurakunta ei käsittääkseni omista tuota vaan evankelisyhdistys.

On siellä monta hautajaista ollut ja oman äitini 75-vuotisjuhlatkin. Ensimmäinen vihitty hääpari oli Koskenojan Erkki ja nykyinen vaimonsa. Tavara- ja työlahjoittajista on kuparilaattaan kaiverettu nimilista seinällä. Talon päädyssä on pieni yksiö jossa asui aikoinaan mm. Aronpuron Veikko.

Tontin lahjoitti Vihtori Valli. Koko tuo mäki on Hiukonmäki ja yksi sen kuuluisista alkuperäisasukkaista oli Lundin Joose. Tölli on nyt myynnissä etuovi.com palvelussa. Tuolla mäellä on uusien talojen keskittymä, Antero on tehnyt niistä perin monta.

Toisella puolella on Knuutila. 

ja yläpuolella

Lundin mökki.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti